Potgrond Bergen op Zoom

Potgrond in Bergen op Zoom vind je bij De Sfeertuin, jouw adres voor woon- en tuindecoratie en toebehoren. We adviseren je graag over het assortiment en vinden het belangrijk dat je niet alleen goed geholpen wordt maar ook dat je een leuke tijd hebt. Maar laten we bij het begin beginnen, wat voor potgrond heb je nodig?

Wat is potgrond eigenlijk en waarom heb je het nodig?

De ene soort potgrond is de andere niet. Potgrond is dan ook een verzamelnaam voor verschillende soorten grond die als extra voeding aan planten gegeven worden. Potgrond wordt vooral toegevoegd in het voorjaar wanneer de meeste planten weer gaan groeien en bloeien. Bij De Sfeertuin in Bergen op Zoom raden we het dan ook in de meeste gevallen af om in het najaar of de winter potgrond toe te voegen.

Verschillende soorten potgrond voor verschillende soorten planten

De potgrond die de meeste mensen gebruiken voor hun binnen- en buitenplanten wordt universele potgrond genoemd. Aan deze grond is bijvoorbeeld turf of kalk toegevoegd. Deze potgrond wordt ook vaak gebruikt om plantenbakken op te hogen of om bloemenperken te egaliseren.

Daarnaast is er ook nog speciale potgrond en die is dan weer onderverdeeld in voedingstoffen voor specifieke planten. Zo bestaat er langwerkende potgrond voor balkonplanten en planten in huis. Of extra rijke potgrond voor exotische planten zoals palmbomen of ananasplanten die veel vocht nodig hebben. Welke soort je nodig hebt is dus erg afhankelijk van de planten die je van extra voeding wilt voorzien.

Vraag om advies bij De Sfeertuin

Om je te helpen bij het maken van je keuze, nodigen we je uit om bij De Sfeertuin in Bergen op Zoom met een van onze medewerkers te kijken naar de potgrond die het beste past bij jouw situatie. Er is altijd iemand beschikbaar die je vriendelijk te woord staat en die met je meedenkt over de beste oplossing.

Je bent welkom in ons tuincentrum om ons assortiment met eigen ogen te komen bekijken.